Dressoir Verkoper

Welke vloer kies ik voor mijn nieuwe interieur?

Geplaatst op

Om de zoveel tijd wil je gewoon graag een nieuw interieur voor je woning realiseren. Op dat moment zijn er aardig wat keuzes te maken als het gaat over de inrichting, zo staat er een keuze op de planning als het gaat over de vloer, maar ook over de meubels die je in de woning kunt zetten. In deze blog willen we jou graag meer vertellen over wat er allemaal mogelijk is tegenwoordig als het gaat over het kiezen van een vloer en de juiste interieurstijl hierbij. Lees daarom snel verder en doe de nodige inspiratie op.

Woonstijlen die tegenwoordig erg populair zijn 

Wanneer je de winkelbladen openslaat, zie je dat er een aantal stijlen bijzonder populair zijn als het gaat over de inrichting van onze interieurs. Denk bijvoorbeeld aan de industriële en Scandinavische stijl. Elke stijl heeft weer zijn eigen voordelen en charme. 

De industriële stijl

Deze stijl is ontstaan in fabrieken en heeft met de jaren de moderne interieurs veroverd. Het helemaal niet raar om een fabriekslamp aan te treffen in een woning tegenwoordig. Soms is het zelfs zo dat deze fabriekslamp daadwerkelijk jarenlang in een fabriek gehangen heeft. De fabriek is dan bijvoorbeeld opgedoekt en de lampen zijn op de markt gekomen. Zo beschouwd heeft de industriële stijl dus ook een vintage component.

De Scandinavische stijl 

Een andere populaire stijl tegenwoordig is de Scandinavische stijl die ontstaan is in Scandinavië. Natuurlijk niet moeilijk te raden gezien de naam. Binnen deze stijl wordt er door ontwerpers veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als wol, hertengeweien en hout. Dit laatste is ontstaan doordat men in Scandinavië allerlei natuurlijke elementen vond en daar hun huizen mee aankleedde. Omdat er periodes in Scandinavische jaar zijn dat de dagen bijzonder kort zijn, daarom wilde ze daar graag een licht interieur, dit is dan ook de reden dat de stijl bijzonder licht is.

Vloeren die bij deze stijlen passen 

Er zijn twee vloeren die erg populair zijn en zeer goed passen bij de hierboven genoemde stijlen, dit zijn de gietvloer en de laminaatvloer. De eerste is relatief duurder dan de tweede. Een gietvloer is gemaakt van kunststof en gaat zeer lang mee omdat hij slijtvast is. Kunststof is gemakkelijk op kleur te brengen en daarom is dit type vloer zeer populair bij moderne mensen omdat door de verschillende kleuropties de vloer telkens goed in te passen is in het idee dat ze hebben voor hun interieur. Wil je graag een vloer die gemakkelijk schoon te maken is, dan moet je echt gaan voor de gietvloer. Deze kun je namelijk gewoon schoon maken met water en zeep. 

Met al deze voordelen zijn gietvloeren toch wel degelijk een absolute aanrader te noemen. De gietvloer wordt op de voet gevolgd door de laminaatvloer die bestaat uit planken die lijken op hout, deze zijn gemakkelijk te bewerken en in een kamer te leggen waardoor veel mensen ervoor kiezen om de vloer zelf te plaatsen. Qua budget is de vloer de beste optie van de twee, niet zonder reden kiezen veel mensen voor dit type vloer. Laminaat is in uiteenlopende soorten te verkrijgen waardoor ook deze vloer telkens past bij de woonstijl van jouw keuze. Deze vloeren passen met name heel erg goed bij de Scandinavische en industriële stijl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt zeker de nodige inspiratie wanneer je onze blogs leest. We publiceren met grote regelmaat bijzondere content voor je.

Contactgegevens

Via info @ dressoir-verkoper.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden